Enschede | straatinfo

mishandeling-vechtpartij politie meldingen

Enschedese horeca steunt Draaien Tegen Geweld massaal

mishandeling / vechtpartij

Zaterdag 18 april vindt Draaien Tegen Geweld plaats in 48 uitgaansgelegenheden in de binnenstad van Enschede. Dit is een initiatief van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (LSTZG). Kroegen, restaurants, barpersoneel, DJ s, politie en gemeente slaan de handen ineen om bezoekers op een positieve manier duidelijk te maken dat agressie en geweld niet passen bij een gezellig avondje uit.
Burgemeester Den Oudsten geeft om 22.30 uur het startschot voor de actie als DJ in caf Kings en Queens op de Oude Markt. Den Oudsten: Enschede is landelijk gezien n van de veiligste uitgaanssteden met meer dan 150.000 inwoners. Dat willen we graag zo houden. Vandaar dat de bewustwordingsactie Draaien Tegen Geweld van harte wordt ondersteund . Enschede is de elfde in een reeks van dertien gemeenten die aan de actie meedoet. De deelname van 48 caf s en restaurants is een landelijk recordaantal. Horecaondernemers in de hele binnenstad doen mee door hun locatie en barpersoneel aan te kleden met promotiemateriaal. Een speciaal opgeleid promotieteam, bestaande uit jongeren is in de uitgaansgebieden aanwezig en benadert het publiek met informatie over hoe je onderling agressie en geweld tijdens een stapavond kunt voorkomen. Op deze manier wordt een unieke sfeer neergezet, die jongeren stil laat staan bij het feit dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor een avond zonder agressie of geweld. Smile! Wat je geeft, krijg je terug Bezoekers kunnen een positief statement maken en lachend op de foto worden gezet. Smile! Wat je geeft, krijg je terug! Alle foto s en verdere informatie over de actie worden zichtbaar gemaakt op de website, www.zinloosgeweld.nl/draaien. Het belangrijkste doel van de actie is jongeren bewust te maken van hun eigen bijdrage aan een leuke stapavond. Met Draaien Tegen Geweld hopen wij op een brede ondersteuning van alle bezoekers en horeca-exploitanten en willen wij iedereen op een leuke manier duidelijk maken dat er geen excuses zijn om agressie en geweld toe te passen, aldus Bart Wisbrun, woordvoerder van de LSTZG.

Soortgelijke berichten

Aanhoudingen in drugsonderzoek
Enschede

Automobilist rijdt uitzendbureau binnen
Enschede

Vrouw breekt heup bij ongeval, politie zoekt getuigen
Enschede

Fietsster overleden na aanrijding. De politie zoekt getuigen
Enschede

Politie Twente zoekt getuigen van aanranding en mishandeling
Enschede

Motorrijder overleden na eenzijdig ongeval
Philippine

Blog: Kerst voor het kleine ventje
Nederland

UPDATE Vrouw overleden na ongeluk, vier gewonden in ziekenhuis
Lunteren

Identiteit bestuurder busje te water onbekend
Drachten

Feestelijk drukke Koninginnenacht in Noord-Nederland
Drachten

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio