Aanhouding na melding over vuurwapen

zondag 14 mei 2017

Enschede - Agenten hebben zaterdagavond 13 mei een 35-jarige man uit Enschede aangehouden. De politie kreeg een melding over twee mannen met een groot vuurwapen op de Tegelerweg. Meerdere eenheden gingen ter plaatse en ontdekten daar dat het om een nepvuurwapen ging.

Een voorbijganger meldde de verdachte situatie en sprak over een mogelijk machine geweer. Op basis van de melding gingen vier politieauto’s ter plaatse. Toen ze aankwamen stond de 35-jarige man met zijn zoon bij een hek. Volgens procedure moesten de twee zich omdraaien en werden ze gefouilleerd. Verderop trof een agent een nepvuurwapen aan dat leek op een machinegeweer. De 35-jarige man is aangehouden en het nepvuurwapen is in beslag genomen. 

Het bezit van nepvuurwapens is verboden in Nederland. Alleen speelgoedwapens met een CE-keurmerk zijn toegestaan. Maar ook daarvoor geldt dat het verboden is om deze openlijk op straat of in publieke ruimtes te dragen. Dit soort wapens komen dreigend over en kunnen aangezien worden voor echte vuurwapens.

Nepvuurwapens onderscheiden zich vaak nauwelijks van echte vuurwapens. De dreiging die er vanuit kan gaan is dus net zo hoog. De politie gaat er altijd vanuit dat het om een echt vuurwapen gaat. Het kan zelfs zo zijn dat we waarschuwingsschoten moeten lossen of in het ergste geval gericht moeten schieten als iemand het wapen niet neer wil leggen. Soms blijkt het achteraf om een nepvuurwapen te gaan, maar dat kun je van een afstand niet zien. Meer informatie is te vinden op http://www.vraaghetdepolitie.nl/sf.mcgi?219  (2017217037) NV

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Enschede | 112 alarmeringen Enschede | Goedkoop Tanken in Enschede | Supermarkten in Enschede | Weerbericht Enschede