Politie doorzoekt woning slachtoffer handgranaat

woensdag 17 mei 2017

Enschede - De politie is in de vroege ochtend van woensdag 17 mei een woning binnengegaan aan de Auskamplanden in Enschede. Deze woning was 22 december doelwit van een aanslag met een handgranaat. De politie is nu de woning ingegaan om nader onderzoek te kunnen doen naar sporen of andere bewijzen om zo achter de dader en het motief voor de aanslag te komen.

Het onderzoek werd bemoeilijkt doordat de bewoner van het huis geen aangifte wilde doen en iedere medewerking aan het onderzoek weigert. Gezien de ernst van de zaak en de gevaarzetting voor de buurt, gaat het politieonderzoek desondanks door. De doorzoeking van vandaag vloeit daar uit voort.

Bij de doorzoeking van de woning werden meerdere vuurwapens aangetroffen. Er werden daarnaast een geldbedrag, vier auto’s en meerdere informatiedragers en informatiemiddelen in beslag genomen. De politie gaat onderzoeken of dit bruikbare informatie oplevert over de aanslag met de handgranaat. Er werden vijf personen aangehouden. Dit zijn twee mannen van 23 en 45 jaar uit Enschede, een 58-jarige man uit Alstätte en twee vrouwen van 19 en 26 jaar uit Enschede.

Die donderdagochtend werd rond 01.00 uur een handgranaat het huis in gegooid. Hierbij raakte gelukkig niemand gewond. De granaat richtte destijds wel flinke schade aan in het huis. Een aanslag met een handgranaat wordt door de politie meteen groot opgepakt: de recherche startte dus ook direct een onderzoek. Bij het sporenonderzoek kwamen al snel resten van een handgranaat naar voren. Daarna is een buurtonderzoek gehouden en zijn diverse mensen gehoord. De politie is ook op andere manieren op zoek gegaan naar getuigen. Zo zijn via de media, politie.nl en in het opsporingsprogramma Onder de Loep oproepen gedaan naar mogelijke getuigen. Helaas hebben zich, ondanks deze oproepen, geen nieuwe getuigen gemeld.

Vanwege de mogelijke gevaarzetting in de woning werd de politieactie vandaag ondersteund door de Dienst Speciale Interventies (DSI). Ook werden specialisten van Defensie betrokken omdat zij gespecialiseerd zijn in wapens en munitie en restanten daarvan. Hiermee wordt alles in het werk gesteld om de zaak op te lossen.

https://youtu.be/7zLJ29eXkow

 2016621244 cw

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Enschede | 112 alarmeringen Enschede | Goedkoop Tanken in Enschede | Supermarkten in Enschede | Weerbericht Enschede